Bevorderen van het zelfherstel

Kinesiologie is een effectieve methode die de balans tussen lichaam en geest herstelt door blokkades veroorzaakt door stress op te sporen en de stress op te ruimen.
Te veel stress kan een disbalans in je energiesysteem veroorzaken. Dit beïnvloedt drie belangrijke lichaamsgebieden:

• Structuur (anatomie)
Fysieke stress is van invloed op de bewegingen van je lichaam. Het heeft effect op je spieren, gewrichten, botten en pezen. Er kunnen blokkades ontstaan door een slechte houding, overbelasting, vertillen, uitglijden, etc.

• Chemie (fysiologie)
Stress veroorzaakt door voeding, inademing, huidcontact of andere belastende factoren in de leefomgeving, is van invloed op alle stofwisselingsprocessen in je lichaam. Het heeft effect op je spijsvertering, luchtwegen, hormonen en weerstand. Er kunnen blokkades ontstaan door voeding, milieuvervuiling, vaccinaties, medicijnen, straling etc.

• Psyche (psychologie)
Emotioneel-mentale stress is van invloed op de geestelijke processen in je lichaam. Het heeft effect op je gedachten, emoties en gedrag. Er kunnen blokkades ontstaan door spanningen, angsten, negatieve emoties, (onverwerkt) verdriet, overtuigingen, etc.

Wanneer er ergens een disbalans is, kunnen er diverse problemen ontstaan. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in allergieën, hormonale- en emotionele klachten, pijn, leer- of gedragsproblemen en veel andere ongemakken. Onderling kunnen de fysieke, chemische en emotionele aspecten eveneens weer invloed hebben op elkaar. Dit kan problemen veroorzaken die je misschien niet zo gauw met elkaar in verband zou brengen. Een tekort aan vitamine B kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je niet lekker in je vel zit en grote vermoeidheid veroorzaken. Dit kan weer leiden tot een verkeerde houding, wat vervolgens rugklachten kan opleveren. Door de balans op alle niveaus te herstellen, is kinesiologie helpend en succesvol bij veel klachten. Het stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam en bevordert daarmee je gezondheid en vitaliteit.

De spiertest als meetinstrument

Ik gebruik een prachtig hulpmiddel om verbanden te leggen en zo de oorzaak van je klacht te vinden, de spiertest. Spieren reageren namelijk voelbaar op stress door verandering in de spierspanning. Door een zachte druk op verschillende spieren uit te oefenen, worden onbalansen zichtbaar en de achtergrond van het probleem in beeld gebracht. De reactie van de spier maakt duidelijk op welke gebieden er blokkades zijn, en wat hiervan de oorzaak is. Zo kan worden onderzocht óf en op welke manier klachten met elkaar samenhangen, en wat je nodig hebt om weer in balans te komen. Het is een unieke manier die fantastisch werkt, met hele goede resultaten.

Reguliere zorg en kinesiologie

Kinesiologie kan een mooie aanvulling en ondersteuning zijn op de reguliere geneeskunde maar is niet als vervanging van zorg bedoeld. In de kinesiologie ligt de nadruk op het herstellen van een gezonde energiebalans. Ik stel dan ook geen medische diagnose en test geen medicijnen. Als je ernstige lichamelijke of emotionele problemen hebt, moet je eerst een arts raadplegen.
Kinesiologie kan eveneens heel goed samenwerken met andere therapieën. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, osteopathie, psychologie etc.

 

Job: "Ik kan me nu veel beter concentreren." Mart: "Met een paar sessies voelde ik al verbetering in mijn rug." Gerard: "De jeuk is helemaal weg." Monique: "Ik slaap nu sneller in." Sjan: "Ik werd minder ziek van de medicatie." Anny: "Na drie consulten was de pijn in mijn schouder- en rugspieren over." Femke: "Mijn dochter plast niet meer in haar bed." Irene: "Ik kan alle belangrijke voedingstoffen nu goed opnemen en voel me fit." Lars: "Het lukt me nu om door te zetten." Jolanda: "Ik heb veel meer energie." Miranda: "Afvallen kost me nu minder moeite." Amber: "Mijn hooikoorts is echt verdwenen." Luuk: "Ik sta een stuk rechter." Eefje: "Ik kan makkelijker lezen." Stan: "Die oefening voor thuis hielp als ik het even moeilijk vond." Daan: "Ik heb geen pijn meer in mijn buik". Sjors: "Mijn sportblessure was sneller over". Maria: "Ik kan me beter focussen op wat belangrijk is". Anja: "Mijn zoontje heeft geen huiduitslag meer".
© Kinesiologisch • Schoolstraat 20 • 5391AZ Nuland • Tel: 06 - 53 705 015 • info@kinesiologisch.nl