MINDER STRESS EN MEER BALANS MET KINESIOLOGIE

Kinesiologie is een natuurlijke en effectieve methode die de lichamelijke en geestelijke gezondheid bevordert door blokkades, veroorzaakt door verschillende soorten van stress, op te sporen en de stress af te voeren. Het is een succesvolle therapie, die geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen. Te veel stress brengt je uit balans waardoor je meer vatbaar wordt voor gezondheidsklachten. Het kan gaan om fysieke, chemische of emotionele stress.

• Fysieke stress heeft invloed op de beweging en beperking van spieren, pezen, botten en gewrichten en geeft problemen op lichamelijk gebied. Dit wordt veroorzaakt door o.a. een slechte houding en overbelasting, bijvoorbeeld door vertillen of uitglijden.
Er ontstaan klachten als vermoeidheid, pijn aan nek, schouders en rug, spier- en gewrichtsklachten, verminderde kracht, spieren die niet goed samenwerken en bewegingsbeperking.

• Chemische stress heeft invloed op het functioneren van organen en stofwisselingsprocessen in het lichaam en geeft problemen op het gebied van de spijsvertering, luchtwegen, hormonen en weerstand. Dit wordt veroorzaakt door voeding, milieuvervuiling, vaccinaties, medicijnen, straling etc. Mogelijke gevolgen hiervan zijn o.a. allergieën, hormonale klachten, eczeem, vermoeidheid, jeuk, hooikoorts, astmatische klachten obstipatie, gedragsproblemen, misselijkheid en braken.

• Emotioneel-mentale stress heeft invloed op gedachten, emoties en gedrag en geeft problemen op psychisch gebied. Dit wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door spanningen, angsten, negatieve emoties, (onverwerkt) verdriet en overtuigingen. Klachten die hier bij horen zijn bijvoorbeeld onzekerheid, hyperventilatie, niet lekker in je vel zitten, angst, vermoeidheid, burn-out en leer- of concentratieproblemen.

STIMULEREN VAN HET ZELFHERSTELLENDE VERMOGEN

Onderling kan een verstoring op het ene vlak, weer zorgen voor een ontregeling op het andere gebied. Dit kan problemen veroorzaken die je misschien niet zo gauw met elkaar in verband zou brengen. Een tekort aan vitamine B kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je niet lekker in je vel zit en grote vermoeidheid veroorzaken. Dit kan weer leiden tot een verkeerde houding, wat vervolgens rugklachten kan opleveren. Door de balans op alle niveaus terug te brengen, is kinesiologie helpend en succesvol bij veel klachten. Het stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam en bevordert daarmee je gezondheid en vitaliteit.

DE SPIERTEST ALS MEETINSTRUMENT

De spiertest is een prachtig hulpmiddel om verbanden te leggen en zo de oorzaak van je klacht te vinden. Spieren reageren namelijk voelbaar op stress door verandering in de spierspanning. Door een zachte druk op verschillende spieren uit te oefenen, wordt duidelijk op welke gebieden er blokkades zijn, en wat hiervan de oorzaak is. Zo kan worden onderzocht of en op welke manier klachten met elkaar samenhangen, en wat er nodig is om dit te veranderen. Het is een unieke manier die fantastisch werkt, met hele goede resultaten.

REGULIERE ZORG EN KINESIOLOGIE

Kinesiologie kan een mooie aanvulling en ondersteuning zijn op de reguliere geneeskunde maar is niet als vervanging van zorg bedoeld. De nadruk ligt op het herstellen van een gezonde energiebalans. Ik stel dan ook geen medische diagnose en test geen medicijnen. Als je ernstige lichamelijke of emotionele problemen hebt, moet je eerst een arts raadplegen.
Kinesiologie kan eveneens heel goed samenwerken met andere therapieën. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, osteopathie, psychologie etc.

 

Job: "Ik kan me nu veel beter concentreren." Mart: "Met een paar sessies voelde ik al verbetering in mijn rug." Gerard: "De jeuk is helemaal weg." Monique: "Ik slaap nu sneller in." Sjan: "Ik werd minder ziek van de medicatie." Anny: "Na drie consulten was de pijn in mijn schouder- en rugspieren over." Femke: "Mijn dochter plast niet meer in haar bed." Irene: "Ik kan alle belangrijke voedingstoffen nu goed opnemen en voel me fit." Lars: "Het lukt me nu om door te zetten." Jolanda: "Ik heb veel meer energie." Miranda: "Afvallen kost me nu minder moeite." Amber: "Mijn hooikoorts is echt verdwenen." Luuk: "Ik sta een stuk rechter." Eefje: "Ik kan makkelijker lezen." Stan: "Die oefening voor thuis hielp als ik het even moeilijk vond." Daan: "Ik heb geen pijn meer in mijn buik". Sjors: "Mijn sportblessure was sneller over". Maria: "Ik kan me beter focussen op wat belangrijk is". Anja: "Mijn zoontje heeft geen huiduitslag meer".
© Kinesiologisch • Schoolstraat 20 • 5391AZ Nuland • Tel: 06 - 53 705 015 • info@kinesiologisch.nl | privacyverklaring | cookieverklaring