Workshops & Cursussen


Tijd en aandacht voor jezelf

Tijdens deze workshop leer je bruikbare tools en tips om jezelf in balans te brengen.
Door alle drukte en stress in het dagelijks leven kun je uit evenwicht raken. Met behulp van praktische correctietechnieken op fysiek -, emotioneel - en voedingsgebied, breng je jezelf weer in een betere balans. Deze technieken kun je dagelijks voor jezelf gebruiken.
Luister naar je lijf en geef het de tijd en aandacht die het verdient.
Aantal lesuren: 4
Vereiste vooropleiding: geen
Data: Wordt op aanvraag gepland, informeer als je interesse hebt.
Prijs workshop: € 70,00
Prijs materiaal: inclusief

Wat vertelt het lichaam

Deze workshop is bedoeld voor mensen die willen kennismaken met het spiertesten. Via spiertesten kun je leren luisteren naar wat het lichaam vertelt. Problemen op fysiek-, emotioneel - en voedingsgebied kunnen worden opgespoord en verholpen. In deze workshop leer je de spiertest gebruiken en een eenvoudige fysieke balans toe te passen. Daarnaast leer je een aantal technieken om stress te verminderen en kun je uittesten welke voeding energie geeft en welke voeding juist energie kost.
Aantal lesuren: 4
Vereiste vooropleiding: geen
Data: Wordt op aanvraag gepland, informeer als je interesse hebt.
Prijs workshop: € 70,00
Prijs materiaal: inclusief

Touch for Health 1

In deze eerste module van Touch for Health leer je hoe je kunt spiertesten. Daarbij gaat het om het leren voelen en interpreteren van een spiertest. De interactie tussen tester en testpersoon speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom komen het onderwerp ethiek (wat doe je wel en absoluut niet met spiertesten, etc.) en het educatieve model, uitgebreid aan bod. Je leert een aantal voortesten, 14 van de 42 spiertesten, verschillende correctiemogelijkheden, testen met behulp van een tussenpersoon (bij baby's, mensen die verlamd zijn, dieren), kruislopen en de achtergrond ervan, een meridiaanmassage, een methode om pijn te verminderen en nog veel meer.
Aantal lesuren: 18
Vereiste vooropleiding: geen
Data: nog te plannen
Prijs cursus: € 240,00
Prijs materiaal: 50,00

Touch for Health 2

In de eerste module maakte je kennis met het testen van spieren. Het zwaartepunt van de tweede module ligt bij de acupunctuur en met name de wet van de 5 elementen.
Je leert de theorie van Yin en Yang, de wet van de 5 elementen en het wiel, het testen van alarmpunten, 14 nieuwe spiertesten (van de in totaal 42), nieuwe correcties om zwakke spieren te versterken, balanceren met behulp van kleuren, stress release, een methode om stress te verminderen en nog vele andere zaken.
Aantal lesuren: 18
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1
Data: nog te plannen
Prijs cursus: € 240,00

Touch for Health 3

Bij de derde module wordt er ingegaan op reactieve spieren: spieren die na een balans toch klachten blijven geven.
Je maakt tevens kennis met de laatste 14 spiertesten van 42, balanceren met geluid via de 5 elementen, je doel bepalen en balanceren, stress release na fysiek trauma, de theorie en praktische toepassing van de Tibetaanse energie (8-patroon), de Gaits (testen van de loopbeweging), nog een methode om pijn te verlichten en nog veel meer.
Aantal lesuren: 18
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 en 2
Data: nog te plannen
Prijs cursus: € 240,00

Touch for Health 4

De laatste module van het Touch for Health traject vlecht alle modules tot een eenheid. Stof uit de eerste drie modules wordt herhaald. Uiteraard worden er nog nieuwe elementen aan toegevoegd zoals emoties balanceren m.b.v. de wet van de 5 elementen, theorie van de acupressuurpunten ter versterking/verzwakking, een nieuwe correctie via de luo-punten, nog een manier om voeding te testen, spier inhibitietechniek (bevroren spieren) en een houdingsanalyse maken.
Aantal lesuren: 18
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1, 2 en 3
Data: nog te plannen
Prijs cursus: € 240,00

Werken met Vingermodes

Herken je dit? Je hebt Touch for Health 1-4 afgerond en zoveel technieken tot je beschikking gekregen dat je niet zo goed weet wanneer je wat gaat gebruiken. Als je dit herkent dan is deze dag heel geschikt voor jou.
Kinesiologie gaat uit van het principe dat iedere onbalans terug te voeren is op 1 van de 4 zijden van de gezondheidspiramide t.w. structuur, bio-chemie en psyche, aangevuld met elektromagnetisch. Als ervaren therapeut maar ook als beginnend cursist, heb je vaak vele technieken tot je beschikking om een bepaalde onbalans op te heffen. De keuze om één van die technieken te gebruiken wordt veelal met het hoofd of het gevoel gemaakt.
Tijdens deze Themadag leer je echter een keuze te maken op basis van spiertesten met behulp van vingermodes. Er wordt je een basis-werkmethode aangereikt waar ieder kinesiologisch consult mee kan worden vormgegeven en waar ook andere technieken die je in je rugzak hebt (Reiki, Shiatsu, Quantum Touch, etc.) een plaats krijgen.
Het voordeel van deze werkmethode is het:
Leren indelen en toepassen van hetgeen je aan modules hebt gevolgd,
Op het individu afstemmen van je handelingen (de spiertest bepaalt!),
Kunnen controleren van wat je hebt gedaan.
Dus als je het gevoel hebt dat je door de bomen het bos (nog) niet ziet op het gebied van toe te passen technieken?. dan is deze dag een echte aanrader. Het wordt aangeraden om deze dag te volgen direct nadat je Touch for Health 4 hebt afgerond!
Tijdens deze dag wordt gewerkt met het manual dat door Marian Pijnenburg en Monique v.d. Starre is geschreven.
Aantal lesuren: 8
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 - 4
Data: nog te plannen
Prijs cursus: € 85,00
Prijs materiaal: € 15,25

Touch for Health Doel bepalen en Metaforen

Allemaal zeggen we wel eens dingen als: "achter de wolken schijnt de zon", "er ligt een steen op mijn maag" of "ergens als een berg tegenop zien", etc. Een metafoor is een figuurlijke uitdrukking, iets wat overdrachtelijk bedoeld is.
Het toevoegen van metaforen aan je werk, geeft een groter inzicht in doelen en disbalansen, hetgeen de bewustwording van de persoon stimuleert. Dit maakt de balans grondiger, betekenisvoller en effectiever door de inschakeling van emotionele en/of mentale aspecten.
Matthew Thie, de zoon van John en Carrie Thie, heeft al op zeer jonge leeftijd kennis gemaakt met Touch for Health en de hele ontwikkeling ervan van nabij meegemaakt. Het concept van efficiënte communicatie en gespreksvoering was al een onderdeel van de eerste workshops van zijn ouders.
Zoals bekend is, is de theorie van de vijf elementen, één van de kernpunten van Touch for Health. Via de vijf elementen kan de meridiaan-energie gebalanceerd worden door te werken met geluid, emoties, kleuren en dus ook met metaforen.
Tijdens de cursus leer je de metaforen optimaal te benutten. Hierbij maak je gebruik van het Touch for Health Handboek maar in primair je eigen creativiteit. We onderzoeken de betekenis van spieren en meridianen op functie, ligging, etc.
Aantal lesuren: 14
Vereiste vooropleiding: Touch for Health 1 - 4
Data: nog te plannen
Prijs cursus: € 200,00
Job: "Ik kan me nu veel beter concentreren." Mart: "Met een paar sessies voelde ik al verbetering in mijn rug." Gerard: "De jeuk is helemaal weg." Monique: "Ik slaap nu sneller in." Sjan: "Ik werd minder ziek van de medicatie." Anny: "Na drie consulten was de pijn in mijn schouder- en rugspieren over." Femke: "Mijn dochter plast niet meer in haar bed." Irene: "Ik kan alle belangrijke voedingstoffen nu goed opnemen en voel me fit." Lars: "Het lukt me nu om door te zetten." Jolanda: "Ik heb veel meer energie." Miranda: "Afvallen kost me nu minder moeite." Amber: "Mijn hooikoorts is echt verdwenen." Luuk: "Ik sta een stuk rechter." Eefje: "Ik kan makkelijker lezen." Stan: "Die oefening voor thuis hielp als ik het even moeilijk vond." Daan: "Ik heb geen pijn meer in mijn buik". Sjors: "Mijn sportblessure was sneller over". Maria: "Ik kan me beter focussen op wat belangrijk is". Anja: "Mijn zoontje heeft geen huiduitslag meer".
© Kinesiologisch • Schoolstraat 20 • 5391AZ Nuland • Tel: 06 - 53 705 015 • info@kinesiologisch.nl