ALLERGIEËN EN INTOLERANTIES

Overgevoeligheid voor Voeding, Pollen, Dieren, Huisstof etc., Hooikoorts, Eczeem, Jeuk, Vermoeidheid, Huidklachten, Ontstekingen, Astmatische klachten, Gewichtsproblemen, Maagproblemen, Darmklachten, Obstipatie, Hoofdpijn, Buikpijn, Slapeloosheid

Heb je in het voorjaar altijd een verstopte neus? Kun je sommige dingen niet eten omdat je dan buikpijn krijgt of helemaal gek wordt van de jeuk? Ben je alleen maar heel erg moe en kom je er maar niet achter waardoor dat komt? Of krijg je eczeem of huiduitslag als je in contact komt met een bepaalde stof?

In onze voeding zit vaak niet de benodigde hoeveelheid vitaminen en mineralen. We eten verkeerd of te eenzijdig en ons voedsel bevat veel meer kleurstoffen en E-nummers dan vroeger. Er is milieuvervuiling en bijna overal is elektrische straling. We staan onder druk en hebben stress. We gebruiken vaak medicijnen om op de been te blijven. Anti-biotica vaccinaties, het heeft allemaal invloed op het immuunsysteem. Het verzwakt waardoor mensen steeds gevoeliger worden en vaker last krijgen van allergieën.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op onze gezondheid. Goede voeding is heel belangrijk voor een sterke weerstand en vormt een stevige basis voor je lichamelijke conditie. Het is van belang dat je alle stoffen uit voeding goed kan opnemen, anders kunnen er tekorten ontstaan. Soms is een allergie of intolerantie voor een vitamine of mineraal daar, zonder dat je dat weet, de oorzaak van.

Met kinesiologie kunnen allergieën worden gebalanceerd, waardoor een goede opname van de belangrijke voedingstoffen weer mogelijk wordt. Je weerstand verhoogt en er kan al een flinke verbetering van de klachten optreden. Daarna worden overige specifieke stoffen die de klachten veroorzaken aangepakt, waardoor je lichaam niet meer onnodig reageert op bepaalde (voeding)stoffen. Voor de allergenen waarvan je bekend is dat deze ernstige lichamelijke reacties oproepen, verwijs ik je door naar je huisarts of specialist.

Het is mogelijk meerdere allergieën in een korte tijd succesvol aan te pakken. In de meeste gevallen kan er met 3-5 consulten al verandering optreden. Het uitgangspunt is altijd om met zo min mogelijk consulten zoveel mogelijk resultaat te bereiken. Na de balans moet je rekening houden met een kort dieet van 25 uur.
Heb je nog specifieke vragen? Als je mailt of belt geef ik je graag meer informatie.

ONTSTEKINGEN

Wanneer je weerstand verlaagt is, ben je meer gevoelig voor ontstekingen. Ook is van sommige voeding bekend dat deze ontstekingen kan veroorzaken. Kinesiologie kan de algehele weerstand versterken en aangeven welke voeding belastend is.

GEWICHTSPROBLEMEN

Wil je gewicht verliezen, dan is het van belang dat je alle stoffen die je lichaam nodig heeft goed op kunt nemen en verwerken. Soms is een allergie voor een "goede"stof, er de oorzaak van dat dat niet of minder goed lukt.
Kinesiologie maakt het mogelijk de allergie op te lossen, waardoor een goede opname van de belangrijke voedingstoffen weer mogelijk wordt. Daarnaast wordt gekeken welke andere factoren het afvallen in de weg staan. Mogelijk speelt een beperkende overtuiging hierbij een rol.

VERMOEIDHEID

Chronische vermoeidheid kan onder andere veroorzaakt worden door verkeerde voeding of een vitaminen- of mineralentekort. Kinesiologie helpt de oorzaak van de klacht te achterhalen. Er worden technieken gebruikt die je meer energie kunnen geven.

HUILBABY

Als je kindje buik- of darmkrampjes heeft, kan het alleen maar huilen. Kinesiologie kan via de ouder of verzorger testen wat de oorzaak is.

Job: "Ik kan me nu veel beter concentreren." Mart: "Met een paar sessies voelde ik al verbetering in mijn rug." Gerard: "De jeuk is helemaal weg." Monique: "Ik slaap nu sneller in." Sjan: "Ik werd minder ziek van de medicatie." Anny: "Na drie consulten was de pijn in mijn schouder- en rugspieren over." Femke: "Mijn dochter plast niet meer in haar bed." Irene: "Ik kan alle belangrijke voedingstoffen nu goed opnemen en voel me fit." Lars: "Het lukt me nu om door te zetten." Jolanda: "Ik heb veel meer energie." Miranda: "Afvallen kost me nu minder moeite." Amber: "Mijn hooikoorts is echt verdwenen." Luuk: "Ik sta een stuk rechter." Eefje: "Ik kan makkelijker lezen." Stan: "Die oefening voor thuis hielp als ik het even moeilijk vond." Daan: "Ik heb geen pijn meer in mijn buik". Sjors: "Mijn sportblessure was sneller over". Maria: "Ik kan me beter focussen op wat belangrijk is". Anja: "Mijn zoontje heeft geen huiduitslag meer".
© Kinesiologisch • Schoolstraat 20 • 5391AZ Nuland • Tel: 06 - 53 705 015 • info@kinesiologisch.nl | privacyverklaring | cookieverklaring